dimecres, 6 de juny del 2012

"Pan preñado"

Tal i com us vaig dir ahir, actualitzo post ràpidament... I és que l'ocasió s'ho mereix... Aquesta era la recepta que s'estava coent ahir a casa... És ben senzilla i a mi em porta records d'infantesa i d'aquesta bellíssima persona que duc al cor. Ella el comprava a un poble en el que estiuejàvem, es deia "Las Navas del Marqués" , Àvila. La veritat és que en recordo poc del poble en si... Recordo que tenia uns carrers ideals per a jugar sense cap gran controlant-nos i que per arribar-hi, havies de passar camps amb vaques i braus. De la casa en recordo molt més... I és que no n'haviem fet gaires els meus cosins i jo, allà... En fi, doncs allà és on menjàvem "pan preñao"... Sempre havia pensat que un dia en faria... I crec que havia arribat el moment!

Espero que el gaudiu

Ingredients:

650g de farina de blat
25g de sucre
25g llevat de forner
300 ml d'aigua
50g d'oli d'oliva (el meu gran aliat)
pebre negre
sal
xoriçets

Preparació:

En un bol barrejem la farina amb el llevat i ho integrem bé.
Afegim la sal (unes dues culleradetes), el sucre i un pessic (generós) de pebre. Ho integrem bé.
Afegim l'aigua i barrejem. Quan estigui més o menys homogeni, li afegim l'oli i barrejem una mica més. Engrassem la superfície de treball i les nostres mans (a que no sabeu amb què? Molt bé, amb oli d'oliva!) i aboquem la massa que treballarem fins que es converteixi en una massa homogènia tant de textura com de color.
Deixem reposar en un bol tapat amb un drap durant 2 hores.
Passada aquesta estona, tornem a engrassar superfície i mans i desgasifiquem la massa. La tallem en trossos de la mida que volguem (més o menys que facin boles del tamany d'un puny) i els aplanem formant un oval pla. Posem el xoriç al mig i enrotllem. Repetim l'operació fins acabar la massa, tapem altre cop amb un drap i ho deixem mitja hora més. Mentrestant, posem el forn a 180ºC a preescalfar.
Passada mitja hora, posem els panets al forn i els hi deixem una mitja hora més, fins que es torrin lleugerament.
Deixem refredar i...Bon profit!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada